Полум`я з води

Зовсім нещодавно наш кореспондент фіксував подію яка, м’яко кажучи, дуже небезпечна та збиткова. Велика кількість диму та звуковий спец.сигнал пожежної бригади дає зрозуміти що поряд лихо!

Місцеві жителі, які спостерігали за розвитком пожежі з вікон будинку напроти, висвітлили цю подію як диверсію чи підпал. Відштовхуючись від показів свідків такий сценарій можливий, але не відкидаємо і факт звичайної недбалості людей! Як відомо спалахнула купа опалювального матеріалу місцевого підприємця біля території Власівської котельні. Рятівники, кваліфіковано виконуючи свої обов’язки, одразу приборкали та повністю ліквідували небезпеку.

Таким чином, самі не розуміючи того, створили інший осередок “займання” в нашому з вами суспільстві… І ось що ми бачимо знову: поділ нашої громади на бездієвих базік та на не байдужих жителів, які вступаючи в дискусії, намагаються прояснити те що відбулося. А підбурювати та сварити між собою односельців, не володіячи достовірною інформацією, не те щоб не виховано, а й підло якось. Ми всі повинні усвідомити те, що ми є одна громада і повині разом швидко реагувати та вирішувати ці незаплановані надзвичайні події. Темою для чвар, цього разу, стало наступне…

Приєднавшись до пожежного гідранту централізованого водопостачання біля будинку по вулиці Молодіжна 1А і завантажуючи пожежну техніку водою, було ненавмисно погіршено якість питної води в деяких районах нашого селища. Шановні, на вашу думку, якими пріорітетами повині керуватись наші вогнеборці коли невідкладно мчать на допомогу? Чому пожежники здійснюють відбір води з прибудинкових систем водопостачання? Яким чином край необхідна процедура ліквідування пожежі перетворює питну воду на потік бруду з кранів? За відповідями на ці не прості питання ми звернулися до директора КП “Водограй” Пересичанського Р.С. та керівника пожежної бригади Красношапки С. В.

Зі слів начальника МПК ВК СМР Красношапки С.В. запасу води в цистерні пожежної машини вистачає на П’ЯТЬ З ПОЛОВИНОЮ хвилин інтенсивного пожаротушіння. Тому необхідно поповнювати запас прямо в процесі ліквідування пожежі. Місце заправки пожежної машини повино бути як найближче до осередку займання! Цей алгоритм чітко прописаний в статуті дій за призначенням. Саме по такому принципу і відбулося під’єднання. На привеликий жаль, будинок Молодіжна 1а яляється кінцевим в загальній схемі централізованого водопостачання Власівки. Це привело до потужного гідроудару який нагнав каламуті. Головний пожежник селища розповів про його неоднаразові звернення до очільників ОТГ з проханням провести планові перевірки точок забору води для пожежників. На його думку зменшення діаметру отвору під’єднання пожежного рукава до системи, надасть реальну можливість уникнути подібних негативних налідків. Наявність таких робочих точок в кожному будинку в рази збільшуе швидкість та якість виконаня невідкладного завдання.

Також Сергій Володимирович, користуючись нагодою, зазначив меценатів, завдяки яким взагалі наша пожежна бригада має змогу приїджати на виклики: Король Віктор Михайлович – надає допомогу в здійсненні ремонту автівки, Івасюк Мирослав Ярославович – сприяє придбанню необхідних запчастин, священник Володимир Зіновийович подарував трьохфазову електростанцію.

Очільник КП “Водограй” надав своє об’єктивне бачення цієї проблеми. Справа в тому, що буріння водоносних скважин, встановлення насосів, обсадних труб відбувалося декілька десятків років тому. Основне будівництво проходило в кінці 70х, початку 80х років минулого століття. Звичайно, за такий величезний період часу технічний стан водогону знаходиться в ненайкращому вигляді. Існує безліч проблем, а при нинішньому економічному стані нашої країни вцілому, вирішення всіх цих питань надзвичайно непросте…

Тим більш приємним і оптимістичним є бажання директора “Водограю” не відходити від розгляду всіх цих труднощів, не засовувати їх в дальню шухляду столу, а вирішувати їх! І хоча Роман Сергійович займає посаду очільника КП “Водограй” лише чотири місяці, вже зроблено декілька важливих кроків для покращення такого вкрай необхідного елементу нашого життя як водопостачання наших осель.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top