Вуличне освітлення. Інтерв‘ю старости

Знову говоримо про болючу тему вуличного освітлення селища. Цього разу наша команда провела змістовну розмову зі старостою Власівки – Любов‘ю ЖАРІКОВОЮ. Тож у цій статті спробуємо пояснити всі негативні та позитивні моменти.

«Звісно, питання дуже непросте. Мене як і всіх власівчан також турбує ця ситуація. Тому з міським головою ми не один раз обговорювали це…» – каже староста.

«Найбільша складність полягає в тому, що селищні підстанції, які забезпечують наші вулиці світлом, знаходяться у приватній власності двох товариств – «Полтаваобленерго» (6 підстанцій) та «Кіровоградобленерго» (4 підстанції). Вони мають надати дозвіл для встановлення обладнання всередині або ж біля своїх підстанцій. Наразі такого дозволу в нас немає.

Проте є й позитивні моменти. Зрозуміло, що на встановлення відповідного обладнання мають бути виділені кошти і вони на щастя у нас є. На початку року в бюджет на освітлення Власівки було закладено близько 700 000 тис. грн. Так як селище освітлювалось лише січень і лютий (до 24 числа), то кошти залишилися (приблизна сума становить 519 000 тис. грн.) А отже їх можна використати на встановлення автоматики для керування вуличним освітленням. Спеціалістам «Власівських мереж» міським головою було доручено порахувати потрібні витрати та надати кошторис. Як зазначив головний інженер «мереж», орієнтовна сума складатиме 150 000 тис. грн.

Наразі ж ми продовжуємо займатись вирішенням усіх виникаючих питань – надання дозволу товариствами «Полтаваобленерго» та «Кіровоградобленерго», а також питання переведення коштів з міськбюджету під відповідну статтю, аби виділити їх, згідно чинного законодавства.»

Власне, ось таку відповідь маємо. Скільки часу займуть усі вищезазначені процедури невідомо. Будемо сподіватись на якнайшвидше вирішення проблеми.

Ми слідкуватимемо за усіма подіями, що стосуються даної теми, а ви слідкуйте разом з нами!

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top