Вуличне освітлення. Депутатська думка

Продовжуємо занурюватися в тему вуличного освітлення селища. Адже судячи з ваших звернень, обурень та прохань, вона залишається на сьогодні найактуальнішою. В цій статті ми висвітлимо думку депутатів Світловодської ОТГ від Власівки – Тетяни КОРФ та Мирослава ІВАСЮКА, які надали нам відповіді на такі запитання:

1) Ваше відношення до проблеми вуличного освітлення в нашому селищі як звичайного власівчанина і як депутата.

2) Основні проблеми цієї ситуації з вашої точки зору.

3) Чи будете ви намагатися вирішити це питання на депутатському рівні?

Тож ось, що відповіли наші народні обранці:

«Моє відношення до проблеми вуличного освітлення селища як депутата і як жительки селища однакове. Селище повинно освітлюватись у темний період доби. Це, в першу чергу, безпека а також комфорт людей. Але є багато проблем, які заважають вирішенню цього питання. До 24 лютого ситуація з освітленням нашого селища не була така критична. Стояли таймери на підстанціях і вуличне освітлення включалось і виключалось автоматично, по годинах. За вказівкою воєнного комісара нашої громади, селище не повинно освітлюватись під час тривоги. Фізично і технічно зробить це за існуючого стану мереж , неможливо. Для автоматизації вмикання і вимикання вуличного освітлення за потребою, мережі потрібно переобладнати. Так як чергових сесій не було з початку війни,а виділення коштів відбувається саме на них, то це питання мною, як депутатом разом із старостою не раз піднімалось в кабінеті міського голови та обговорювалось із спеціалістами КП «Власівські мережі». Під час обговорень із спеціалістами встановлено, що є технічна можливість автоматизувати мережі вуличного освітлення для вмикання і вимикання під час повітряної тривоги, але для цього потрібні вкладення коштів з бюджету. Для прикладу: для цього потрібно 9 контролерів. Вартість одного, на сьогоднішній день 13200 грн. Також потрібно розробити проект, виконати монтаж, налаштування. Отже необхідна сума коштів буде зростати. Це питання на контролі у старости і депутатів, і вважаю, що воно буде поступово вирішуватись.», – каже Тетяна КОРФ.

М. ІВАСЮК продовжив думку Тетяни і зазначив: «Так, дійсно, наявність вуличного освітлення завжди відігравала значну роль, адже виконує одночасно безліч функцій: убезпечує транспортний та пішохідний рух, сприяє запобіганню злочинних дій та робить середовище більш затишним і комфортним. Оскільки ми знаходимось на розмежуванні двох областей і постачальником електричної енергії являються дві компанії це ускладнює можливість швидкого вирішення цього питання. Просимо жителів нашої громади зрозуміти, що миттєво вирішити всі наявні проблеми неможливо, але роботи проводяться, депутатський корпус докладає максимум зусиль для їх вирішення.»

Як бачимо, встановлення модернізованої системи ввімкнення світла потребує немалих зусиль, які власне і мають прикласти наші очільники.

Тож ВІП обов’язково продовжить слідкувати за розвитком подій і неодмінно буде ділитися усією інформацією з вами.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top