Краса в роздумах

“Кожна людина по своїй природі – художник. Вона всюди, так чи інакше, прагне внести в своє життя красу.”

М. Горький.

Історія кожної людини – точний відбиток своєї краси і її відношення стосовно світу. Будучи актуальною темою, перед нами постає питання: “Що таке краса? Чи це метафізичне явище? Що сприяє її філософській дискусії у важких питаннях часу? Як взагалі працює механізм краси?..”Краса – це те, що приносить задоволення від побаченого, почутого, відчутного на дотик, пережитого в чутливо-емоційній сфері…Вона різноманітна.

Складно відповісти на це питання. Особисто для мене – це посмішка на фото, промінчик сонця, безмежне море, квіти, велич дерев, скульптура та живопис. Все це відкриває двері для прикметників, визначаючих поняття краси.

Почнемо з природи. Одному подобається літо, другому – зима або осінь, а третій взагалі не уявляє життя без високих гір. Ми невід’ємна частина цієї ж природи! Природа розкривається перед нами у вічному кругообігу своєї краси. Оновлення одного звуку на новий, квінтесенції душі та тіла.

Споглядай, слухай, насолоджуйся ароматом ЖИТТЯ! І якщо ти можеш цінувати цю неповторну мить, то твої добрі діяння ніколи не пропадуть марно. Той, хто сіє чемність, пожинає дружбу; той, хто дарує доброту, збирає урожай любові. Поки людина у змозі творити добро, їй не загрожує небезпека зіткнутися з невдячністю.

З роками ти змінюєш своє ставлення до речей, особливо створених власноруч.Це і є джерело несподіваних відкритів, краси труда.

Дивлячись на одну річ протягом тривалого часу ти перестаєш помічати ту особливість, яка раніше тебе захоплювала. Але слід прагнути побачити у кожній речі те, чого ще ніхто не бачив і над чим ще ніхто не думав. Дивись всередину! Багато речей далеко не такі, якими спочатку здалися – твоє нерозуміння обернеться надхненням, коли дійде до суті.

Те саме з літературою та живописом, у кожного свій смак. Взірець для одних може не слугувати ідеалом для інших. Адже краса – в очах споглядаючого. Людина досягає духовних висот споглядаючи свої труди, висловлюючи вдячність. Тим самим кожен з нас має здатність ставити нові цілі, підкорюючи надбання прекрасного!

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top