І знову “Гав”!

В цій статті ми хочемо знову підняти не просто актуальну тему, а справжню проблему селища. Це безпритульні собаки, які, звичайно, не винні, що не мають дому, але проблема від цього не менша.

Тварини без нагляду блукають не лише власівськими вулицями, а й часто знаходяться біля входу в продуктові магазини (“Командор”, “Оптовичок”, “МаркетОпт”, “М`ясний м`ясокомбінат”, місцевий ринок тощо). Всі ми розуміємо, що вищеперераховані торговельні точки мають бути забезпечені необхідними санітарними умовами, а перебування там собак значно погіршує становище.

Багато жителів селища охоче підгодовують собак, бо їх шкода. Всі ми неодноразово могли спостерігати як чоловік чи жінка, виходячи з магазину, одразу ж дістає ласий шматок і годує пса. Чотирилапі швидко звикають до такого і надалі покірно чекають когось, хто б з радістю їх нагодував. Проте добрі люди не розуміють, що собаки інстинктивно захищають місце, де їх годують, тому будь-який зайвий рух чи вигук призводить до агресії. І агресія – це не останній недолік. Безпритульні собаки знаходяться без постійного нагляду, а отже не мають ні щеплень, ні, тим паче, медичного паспорта. Тому тварини автоматично стають носіями різноманітних хвороб та інфекцій.

Все це має лише один висновок: “Ми відповідальні за тих, кого приручили”. Звертаємось до всіх, кому шкода тварин: якщо ви маєте можливість і бажання нагодувати собаку – робіть це, будь ласка, хоча б в 15-18м від магазину, де є продукти харчування.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top