День Соборності в Україні

Це свято щорічно відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.22 січня Відділ дитячої творчості Власівського Будинку Культуру провів свято присвячене Дню Соборності України у танцювальному залі для учасників гуртків: хореографічного колективу «Світоч», художньої студії «ДАХ» та студії «БАРВІНОК»На початку свята слухали українські пісні , переглядали кліпи присвячені заходу. Коротко Наталя Дзюник розповіла дітям декілька фактів про історію заснування Соборності України.Малеча розповідала вірші присвячені цьому дню. Було проведено вікторину: діти відповідали на запитання пов’язані з історією України. За правильні відповіді на які, учасники отримували солодкі призи.

Також було проведено багато цікавих ігор: «Хоровод стрічок», «Збери карту України», «Назви річ українською мовою», «Найкраще побажання на хмаринці».Після ігор діти мали можливість подивитись роботи учасників художньої студії «ДАХ» та роботи студії «БАРВІНОК» присвячені заходу.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top