Будемо знайомі!

Тут танцюють, співають, грають, малюють і просто творять! Починаємо знайомство, як то кажуть, зі “святая святих” – Власівського будинку культури. Все починалось тут 46 років назад, у, здається, вже такому далекому 1975 році. Під своє надійне крило Будинок культури взяла нині почесна жителька селища – Горбатенко О.Д., яка залишалась незмінною до 2016 року. Наступною його очолила Яблокова Е.О.

Будинок культури налічує 14 творчих колективів, в яких 334 учасники – співаки, актори, танцюристи, художники та просто активні й завзяті жителі Власівки.

Савченко Світлана Михайлівна працює у ВБК з 2002 року на посаді культорганізатора. Нині вона виконуюча обов’язки керівника. Поміж тих завдань, що має виконувати керівник, Світлана Михайлівна ще й пише сценарії, проводить заходи та співає в жіночому ансамблі. Народний аматорський хоровий колектив “Дніпровські зорі” під керівництвом Суліги О.К., яка є і акомпоніатором. Кожного разу хор вражає глядачів своїм співом, душевністю і народністю. Гурток сольного співу. Керівник – Савченко Г.Г., яка вже 44 роки працює в сфері культури. Її учнями є співаки різних вікових категорій. Та поміж солістів, Галина Григорівна опікується зовсім молодим, проте дуже талановитим і перспективнм гуртом під назвою “Веселі промінці”. Народний жіночий вокальний ансамбль “Либідь” (керівник – Суліга О.К.) існує з 2011 року. 7 чудових красунь тішать око глядачів не тільки прекрасним співом, а й цікавими, веселими номерами. Театральний колектив Власівського будинку культури, за який міцно взявся Комаревський О.Г. завжди вражає масштабністю своїх декорацій та запальними постановками. Звичайні власівчани тут, на сцені, перетворюються у справжніх акторів. Зразковий хореографічний колектив “Світоч” існує з 1993 року, у 1996 отримав звання зразкового. Під керівництвом Педько А.І. “Світоч” вже більше 25-ти років прославляє Власівку на різних танцювальних фестивалях країни та поза її межами.

Студія “Барвінок” на чолі з Суліновою Л.Я. навчає дітей створювати неймовірні креативні композиції на будь-який смак. Все почалося у 2003 році зі студії флористики, а переросло в нині існуючий гурток.

Художня студія “ДАХ” (дитяча академія художників), якою керує Дзюник Н.В., займається різними видами діяльності. Окрім вивчення методик акварелі, гуаші та графіки, діти займаються ліпленням, паперовим дизайном та виготовленням народних витинанок.

Сподіваємось, знайомство видалося вам цікавим. Та вже зовсім скоро очікуйте не менш цікаве інтерв’ю-монолог з Савченко С.М., а також відео-репортаж, де ви зможете дізнатся більше про творчі колективи та на власні очі побачити чим живе кожен з них.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top