Заручники обставин

Декілька днів тому трапилася подія, яка сколихнула власівчан і може мати вкрай негативні наслідки…

АТ “Полтаваобленерго” відключили постачання електроенергії для ТДВ “Світловодське кар’єроуправління” за несплату. Дана ситуація може призвести до немалих технічних та екологічних проблем, таких як критичне накопичення підземних вод, зсув грунту та руйнування доріг через непрацюючі насосні станції, які відкачують воду.

Окрім цього, заручниками обставин стали дачні товариства “Граніт”, “Восток” і “Сегмент”, які налічують близько 500 дачних ділянок.

З технічної точки зору суть проблеми полягає в тому, що вищезазначені товариства підключені до постачання електроенергії через єдину лінію, яка знаходиться у власності ТДВ “СКУ”. І хоча власники дач мають прямий договір з АТ “Полтаваобленерго” і не мають жодних заборгованостей, отримати світло вони, на жаль, не можуть. Проведення ж окремої лінії постачання – це неймовірно дорогий та складний процес. Голови дачних товариств провели низку телефонних розмов як з представниками АТ “Полтаваобленерго”, так і з ТДВ “СКУ”. Перші зазначили, що діють згідно закону і до власників дач претензій не мають, а другі запевнили, що прикладають достатньо зусиль, аби вирішити питання і погасити борг. Та поки відбуваються перемовини, ми маємо наступне: величезна кількість власівчан у період збору врожаю зіткнулася з проблемою відсутності поливу своїх насаджень, які для більшості являються основним запасом на зиму. До того ж деякі взагалі живуть на дачі і оберігають свій врожай від крадіїв, що за відсутності світла є вкрай небезпечно.

Тож “світла в кінцю тунелю” поки ще не видно. Чекаємо на вашу активність, дорогі власівчани, та віримо у вирішення проблеми спільними зусиллями. Ну а ми продовжимо слідкувати за розвитком подальших подій.

Слідкуйте разом з нами!

Фото та відео матеріали: Віталій Христенко, Діана Мартинова

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top