Все в наших руках

Спираючись на одну із новин у минулому випуску НСК, а саме про встановлення водопостачальних колонок у селищі задля уникнення критичних ситуацій з подачею води, ВІП має більш детальну інформацію.

По-перше, встановлення даних колонок може проводити юридична або ж фізична особа. З першою складно, адже потрібно безліч документів і дозволів, а саме:

– проектно-кошторисна документація

-експертні висновки

-проведення тендеру

-сплачення податків

У другому випадку (фізична особа) все це є не потрібним.

По-друге, колонки можливо встановити між житловими будинками або ж у підвальному приміщенні. Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси. Найбільш прийнятним є варіант пробиття скажини на прибудинковій території, яка закріплена за кожним будинком та за догляд якої мешканці платять податки. За використання водного ресурсу в даній схемі платити не потрібно.

По-третє, всі необхідні роботи можуть виконати спеціалісти місцевого рівня. Поспілкувавшись з одним із них, ми з`ясували, що глибина залягання водного пласта становить – 10-20м. Для видобутку якісної питної води такий діапазон глибини є найбільш задовільним. Приблизна повна вартість усіх робіт варіюється від 10,5 до 16 тис.грн. В свою чергу, керівник КП “Водограй” – Роман Пересичанський має можливість надати екскаватор для проведення підготовчих робіт.

На сьогоднішній момент власівчани вже почали збирати кошти (Молодіжна 1А, 1Б, 1В, 1Г, 4А). Декілька будинків по вул. Східна тільки обговорюють дане питання. Зі слів старших по дому, які відповідальні за збір коштів, громада добре розуміє важливість і необхідність водопостачання, тому без заперечень здає гроші. Далі буде…

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top