ВПО прибирають вулиці за гроші

Декілька днів тому до редакції ВІП надійшов запит від власівчан з проханням вияснити хто і навіщо вже майже місяць старанно прибирає вулиці Власівки. Спочатку ми подумали, що мова йде про звичайних власівських прибиральників і соціальних працівників, які регулярно і якісно виконують свою роботу. Та виявилося, що це не так. Детальне роз’яснення нам надав старостат.

Отже, існує польська програма “Cash for Work”, впроваджена Польським центром міжнародної допомоги, за якою внутрішньо переміщені особи мають можливість виконувати соціально корисні роботи і отримувати за це грошове запезпечення.

В свою чергу під цю програму на території СМТГ потрапило 50 чоловік, 9 з яких проживають і виконують дані роботи у нашому селищі.

Схема роботи наступна: кожного ранку учасники програми отримують завдання та робочий інвентар в приміщенні власівського старостату, де й контролюється кінцевий результат. Після місяця робіт кожен працівник отримає заробітну плату від Польського центру міжнародної допомоги на особисту банківську картку, згідно умов відповідного договору.

За нашою інформацією дана програма триватиме близько трьох місяців.

А що ви думаєте з цього приводу? Чекаємо ваших відгуків!

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top