В Новий рік без бюджету

Успішне існування будь якої громади залежить від добре налагодженого механізму роботи, де кожен прикладає зусиль, знаходячись на своєму місці: вчителі навчають, медики лікують, енергетики забезпечують світлом, а кваліфіковані управлінці та депутати приймають вірні своєчасні рішення та гідно відстоюють інтереси своїх виборців. Як ви зрозуміли, це, звичайно, ідеальна модель взаємовідносин. Та реалії життя показують, що ідеального не буває і кожна з ланок час від часу може давати збій. Прикладом такого збою стало прийняття міськбюджету на 2023-й рік, а точніше його НЕПРИЙНЯТТЯ. Однією з причин є необ’єктивна та заангажована поведінка групи депутатів Світловодської міської ради, та про це трохи згодом…

На даний час можемо сказати одне – згідно Статті 79 Бюджетного кодексу України, якщо до початку нового бюджетного періоду не прийнято рішення про місцевий бюджет, то виконавчий орган місцевої ради має право здійснювати щомісячні витрати, які сумарно не перевищують 1/12-ту обсягу бюджетних призначень.

Нині це питання висить у повітрі і коли воно буде вирішено достеменно невідомо. Та ми продовжуємо слідкувати за розвитком подій, а ви слідкуйте разом з нами.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top