Питання життя і смерті

На офіційному сайті Світловодської міської територіальної громади ( https://svgr.gov.ua ) було розміщено проект порядку денного 35-ї сесії Світловодської міської ради восьмого скликання, яка відбудеться 25.10.2022 року. Ознайомившись із даним проектом, нас неабияк зацікавило питання 3.1 – Про затвердження Положення про порядок поховання та похоронну справу, а також порядок надання ритуальних послуг на території Світловодської міської територіальної громади.

За більш детальними роз’ясненнями та особистим поглядом на це питання ми звернулися до старости Власівки – Любові Жарікової.

«Тема порядку поховання та похоронної справи давно була і, на жаль, залишиться не просто емоційно важкою, а й дуже неоднозначною», – каже Любов Мавліївна. «На території СМТГ є 5 старостинських округів (Власівський, Павлівський, Миронівський, Озерський та Вел.Скелівський) і кожен з них має свій цвинтар. Дане Положення є загальним для всіх округів і не передбачає місцевої конкретики і що головне – людського фактору. У разі прийняття цього Положення, Власівка, разом з іншими старостинськими округами, залишиться без права на вирішення питань поховання як місцевих, так і іногородніх громадян і просто виконуватиме нормативні накази. Як староста, я в першу чергу відстоюю інтереси власівчан, тому треба розуміти, що територія нашого цвинтару поступово заповнюється… Вже у середу, 19.10., відбудеться засідання профільної комісії з питань комунальної власності, яка вноситиме свої пропозиції вирішення проблеми, а я хочу задати комісії навідні питання і отримати чітку відповідь.»

Отож, шановні власівчани, маємо справу з досить неординарною і гострою темою. ВІП намагатиметься потрапити на засідання профільної комісії і також задати декілька запитань. Що ви думаєте з цього приводу? Чекаємо відгуків.

З вами був ВІП! СЛІДКУЙТЕ РАЗОМ З НАМИ!

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top