Краса та порядок

Осінь. Дивовижна пора року. Вона несе нам красу і спокій. Золотом і багрянцем вкриті дерева, кущі та осінні квіти. Ми милуємося і спостерігаємо як дерева скидают свое вбрання, рівним покривалом вкриваючи землю різнокольоровими барвами. Ця пора року дає змогу природі поринути в спокійний зимовий сон, відпочити і набратися сил перед весняним пробудженням. Кожного сезону проводится профілактична обрізка сухих гілок, коронування дерев та збирання опалого листя. Робити це необхідно для трьох основних цілей:

1. Санітарна – ліквідація непотрібних сухих, пошкоджених гілок, котрі можуть стати причиною хвороби дерева, або бути небезпечними для оточуючих.

2. Обрізка в цілях безпеки – проводится для покращення освітлення чи прибираня гілок які контактують з будівлями, електричними проводами і другими об’єктами.

3. Естетична – її проводять звичайно кожен рік, для того, щоб надати красивий та елегантний вид зеленим насадженням в парках, скверах, аллеях.

Звичайно, під час всіх цих технічних робіт, виникає об’ємне скупчення листя. Всі попередні роки це листя спалювалося. Задушлива та шкідлива кіптява, вкривала все селище. На декілька тижнів Власівка перетворювалась “на поле бою”. Останнім часом, після обрання нового старостату, ситуація змінилась на краще: все опале листя регулярно збирають, підготовляючи до своєчасного вивезення.

Хочется висловити велику подяку працівникам соціальної сфери за їхню не легку, але таку необхідну працю!

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top