EY.Lesson 4/Урок 4

Друзі, хочу нагадати, що вже наступного тижня відбудеться наш перший Speaking Club.Якщо хочете прокачати свій левел- welcome! За датою та часом заняття слідкуйте на нашому сайті та також підписуйтесь на наші акаунти instagram. Розпочнемо 4й урок!

Adjectives Прикметники в англійській мові Прикметник (Adjective) – це самостійна частина мови, що виражає ознаку особи, живої істоти, предмета, поняття, явища та відповідає на питання «який?». Прикметники в англійській мові не мають категорій роду та числа, тому ніколи не змінюють своєї форми. Прикметники в більшості випадків вживаються з іменниками і в реченнях виступають у якості означення або іменної частини складного присудка.

That good-looking lady is John’s wife. – Та леді, що гарно виглядає, – жінка Джона. Matt’s dog was really naughty. – Собака Метта був дійсно неслухняний.

Давайте подивимося, як можна сказати про волосся людини.

She has long wavy red hair. – У неї довге хвилясте руде волосся.

He is short-haired. – У нього коротко стрижене волосся.

She has straight medium length hair. Her hair is brown. – У неї пряме волосся середньої довжини. Вона шатенка.

She has shoulder length curly hair. Her hair color is fair. – У неї хвилясте волосся середньої довжини. Колір її волосся – світлий.

She has short dark hair. – У неї короткі темні волосся.

Зверніть увагу: складаючи опис зовнішності людини англійською, ми також можемо згадати, яку він / вона носить зачіску. Як і в оповіданні про одяг, можна вжити дієслово wear (носити). Наприклад, she wears her hair on a ponytail (вона збирає волосся в хвостик).

Складаючи опис зовнішності англійською мовою, ми також можемо згадати вії (eyelashes) і брови (eyebrows), які можуть бути довгими (long), короткими (short), густими (thick), рідкими (thin) і закругленими (curved).

Про бровах (eyebrows) ми можемо сказати, що вони мають форму м’якого кута (soft angled), різкого кута (hard angled), бути закругленими (round curved) або прямими (flat).

Physical appearance – зовнішній вигляд

Давайте подивимося, як можна описати очі людини.

She has almond green eyes with thick dark eyelashes and soft-angled eyebrows. – У неї зелені мигдалеподібні очі з густими темними віями і закругленою формою брів.

He has close-set downturned eyes framed with thin short eyelashes. He has flat eyebrows. – У нього близько посаджені очі з опущеними куточками, обрамлені короткими рідкісними віями. У нього пряма форма брів.

Давайте тепер подивимося, що можна сказати про особу людини, почнемо з загального – форми особи (face shape), вона може бути:

Oval – овальна. Round – кругла. Long – довгаста. Square – квадратна. Triangular – трикутник. Diamond – діамант. Heart – серце.

Говорячи про форму особи, немає сенсу детально згадувати форму підборіддя (chin), про нього можна додати, що він гострий (pointed), подвійний (double). Також ви можете описати форму носа (nose).

Small and short – маленький і короткий. Long and narrow – довгий і вузький. Aquiline – орлиний. Turned-up -курносий. Bulbous – грушоподібний. Hooked – гачком. Broad – широкий.

Якості людини англійською Після того, як ми розібралися з зовнішніми даними, давайте приступимо до опису характеру і особистих якостей, тут можемо додати прикметники англійською характеризують людину, слова, які описують зовнішній вигляд, але є ознакою того, як людина за собою доглядає.

Friendly – доброзичливий. Kind – добрий. Helpful – чуйний. Smart – розумний. Educated – освічений. Intelligent – розумний, ерудований. Well-behaved – вміє добре поводитися. Well-shaved – добре поголений. Arrogant – зарозумілий. Neat, tidy – акуратний, охайний. Untidy, messy – неохайний, неохайний. Fashionable – модний. Stylish – стильний. Old-fashionable – старомодний. Agile – моторний, рухливий. Awkward, clumsy – незграбний, незграбний. Graceful – витончений. Elegant – елегантний. Hardworking – працьовитий. Lazy – ледачий. Confident – впевнений. Shy – сором’язливий.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top