Через терни до зірок

Музика- те , що надає нам темпу у житті , те що заряджає, або ж навпаки може викликати ту чи іншу емоцію. Підтвердженням цього є вислів В.Сухомлинського «Як гімнастика випрямляє тіло, так музика випрямляє душу людини». Ще з малечку людину починає супроводжувати пісня, і так упродовж всього життя.

Сьогодні хочу розповісти вам про одне із місцевих джерел натхнення- Власівську дитячу музичну школу . Нещодавно у ДМШ були вагомі причини перестати існувати і надавати дітям нашого селища, і не тільки, музичну освіту. Після закриття колишнього обладнаного приміщення, яке знаходилось у аварійному стані, постало питання про закриття муз.школи. Колектив та учні були кинуті напризволяще, і офіційно не підтвердженою думкою безпосереднього керівництва відділу культури став вислів: «Власівці музика не потрібна».

На відміну від стратегії попереднього керівництва, теперішній старостат та очільниця Власівського будинку культури , почувши неодноразові звернення батьків, які аргументували закриття школи безглуздою ідеєю, відгукнулись і спільним рішенням було запропоновано директору музичної школи два приміщення: декілька кімнат на другому поверсі БК або кімнати у колишньому ДНЗ «Калинка».

Директор музичної школи Панасенко С.В. зваживши всі ЗА та ПРОТИ, обрала приміщення ДНЗ «Калинка». На сьогоднішній день заняття проводяться у десятьох кабінетах. З переходом до нового приміщення пед.колектив об’єднались і змогли перенести отой чарівний музичний дух у місце, у якому спочатку було важко навчати музиці. Спільними зусиллями , за допомогою спонсорів, допомоги депутатів( Івасюка М.Я, Чорного В.А. ), дякуючи батькам дітей, своїми вкладеннями вони облагороджують своє місце існування.

Переживши важкі часи переселення, колектив не падає духом , не забуває, що вони викладачі музики і продовжують навчати дітей прекрасному за будь яких умов. Від викладачів можна почути такі слова : «Діти – це дуже хороші мотиватори для нашого розвитку, тому ми продовжуємо працювати, навчати, ознайомлювати наших учнів , і показуємо результати своїх старань, свою роботу на різних конкурсах та концертах».

До речі, нещодавно у музичній школі було проведено концерт присвячений Новому року та Різдву Христовому. Паралельно було проведено І-й тур щорічного внутрішньошкільного конкурсу на який нам вдалось потрапити. Конкурс було проведено у двох залах : в одному були вокалісти та гра на смичково-струнних інструментах , в іншому піаністи та баяністи. Атмосфера нереальна, всі діти і викладачі, як одна велика родина… Слухаючи твори у виконанні дітей різновікової категорії, і дивлячись на їхню взаємодію з інструментами , забуваєш взагалі про те, в яких складних умовах вони це роблять. Ти ловиш хвилю задоволення і забуваєш за всі свої проблеми. Ці маленькі музиканти переносять тебе у свій світ музики та дарують нереальні емоції.

Колектив завжди радий бачити гостей на концертах і ніколи не відмовиться від допомоги наших односельців. Роботи тривають і надалі, робочих рук для облаштування не вистачає, та в очах працівників ДМШ можна побачити бажання розвиватись далі. Наприклад, зараз розпочались ремонтні роботи у одному із концертних залів. На ремонтування було виділено кошти Управлінням культури : на купівлю фарб та лінолеуму. Приміщення стає все краще і краще, та знову батьки і маленький педагогічний колектив повинні все робити власними силами.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top