Будні творчого керівника

Будучи знайомими з усіма творчими колективами селища, рубрика “Культура” сміливо йде далі. Савченко Світлана Михайлівна радо погодилася поділитися з нами досягненнями, цілями і планами розвитку Будинку культури. Ось, що розповідає його очільниця:

“На посаді директора Власівського будинку культури я працюю трохи більше, ніж півроку, але хочеться сказати, що за останній час було зроблено чимало. Насамперед це стосується ремонтних робіт та матеріально-технічної бази.

Ще до того, як нас долучили до Світловодського управління культури, ми встигли придбати нові столи та стільці, які були потрібні для роботи керівників гуртків та самих гуртківців – як дітей, так і дорослих. Зроблено косметичний ремонт фойє, замінено вхідні двері. У приміщенні відділу дитячої творчості Будинку культури також замінено двері та вікна в танцювльній залі. Так, наш будинок культури ще потребує ремонту та найболючішим питанням є заміна вікон у кабінетах на першому поверсі та в хоровій кімнаті, а також укоси вікон спортивної зали. Ремонт потрібен в кімнаті гуртка сольного співу та дякуючи небайдужим людям вже придбано все необхідне, а зробимо ми його самі, власними силами.

Власівський будинок культури – це дружний, згуртований колектив професіоналів, які знають і люблять свою роботу, яких об’єднують спільні цілі і завдання. Колектив будинку культури відносно не великий, станом на 1 вересня 2021 року він налічує 24 працівника, з яких культпрацівників – 11 чоловік – переважна більшість мають вищу фахову освіту, техпрацівників – 13 чоловік.

Колективи Власівського будинку культури – це візитна картка нашого регіону у будь-якому куточку України. На даний час звання народних мають три колективи – це танцювальний колектив «Світоч» – керівник Алла Педько, хоровий колектив «Дніпровські зорі», жіночий вокальний ансамбль «Либідь» – керівник Ольга Суліга. Учасники колективів приймають активну участь у районних, обласних, всеукраїнських та навіть міжнародних конкурсах і завжди займають перші місця. Театральний колектив Власівського будинку культури також знають і люблять завдяки його керівнику Олександру Комаревському. На жаль, Олександр Григорович, поки що за станом здоров’я знаходиться вдома, та маємо надію, що він обов’язково знову очолить свій колектив. Гурток сольного співу, керівник Галина Савченко, особливо гурт «Веселі промінці» дуже полюбились нашому глядачеві. Студія «Барвінок» – керівник Людмила Сулінова та художня студія «ДАХ» – керівник Наталія Дзюник – улюблене місце творчих дітлахів селища.

А свої спортивні навики та вміння діти можуть розвивати на секції футболу – керівник Сергій Григоренко, секції дзюдо – керівник Василь Сампан та секції настільного тенісу – керівник Анатолій Король.

Я вважаю, що Будинок культури займає значне місце в житті не тільки кожного працівника, а й кожного, хто його відвідує. Ми з любов’ю називаємо його другою домівкою. Дітки, які відвідують наші гуртки не тільки творчо розвиваються, а й знаходять нових друзів, вчаться бути добрими і чуйними і щонайперше людяними. Не всі оберуть стежинку життя, пов’язану з культурою, але ми маємо навчити дітей добра, поваги, і що не менш важливо, вірити у власні сили. І будьте певні, сцена в цьому дуже допомагає.

Також хочу висловити щиру подяку Світловодському управлінню культури на чолі з Тетяною Мельник, старості нашої громади – Любові Жаріковій, нашим постійним спонсорам та помічникам у будь – яких питаннях – нашим депутатам у Світловодській міській раді та багатьом небайдужим підприємцям та керівникам підприємств селища, які підтримують наші колективи в будь-яких починаннях і ніколи не відмовляють в допомозі.

Мені надзвичайно пощастило працювати у такому чудовому творчому та дружньому колективі. Та головне, на сьогодні, щоб вірус відступив і ми могли працювати у звичному режимі.

Ми завжди радо чекаємо Вас у місці творчості, краси, нових ідей та натхнення!”

Ось таким видався монолог. Сподіваємось було цікаво та обов’язково чекаємо ваших запитань, відгуків та пропозицій!

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top