Краєзнавчий діалог

Шановні власівчани, вітаємо вас у рубриці «Краєзнавчий діалог»

Нещодавно наше селище відсвяткувало ювілей – 465 років, а це означає, що ми маємо давнє і цікаве минуле. Проте далеко не всі жителі Власівки можуть похизуватися своїми знаннями з історії рідної землі. Власівський Інформаційний Портал (ВІП) вирішив виправити цю ситуацію, і пробудити інтерес до пізнання рідного краю. Ми будемо розповідати вам про цікаві сторінки нашого минулого і разом з тим спонукати вас до самостійного дослідження окремих моментів. Щоб заохотити вас поринути у світ пізнання історії рідного краю, ВІП вирішив поєднати цікаве і корисне, і нагороджувати найактивніших учасників подарунками.

Розділяє наші погляди і виявив бажання підтримати нашу ініціативу матеріально , молодий та енергійний місцевий підприємець Андрій Олійник, який нещодавно відкрив свій магазин Техно і погодився стати спонсором нашого проекту.

Сьогодні наші запитання стосуватимуться найдавнішої історії Власівки. За однією із версій назва нашого селища походить від імені козака Власа чи Власенка, що вподобав цю землю і оселився на березі Дніпра. Проте існує й інша версія , що розкриває походження назви, і нам хотілося б почути її саме від вас, це і буде запитанням № 1. Уже згаданий козак Влас був добрим перевізни­ком. Своїм човном він перевозив через довге і широке озеро, що знаходилось у Дніпровських плав­нях, численних подорожніх і ман­дрівників, які проходили тут. І брав він за перевіз срібними мо­нетами, тому й озеро назвали Срібним. За іншою легендою назва озера пов’язана з іншими обставинами. Отже запитання № 2: « Яка інша версія походження назви Срібного озера? З 1649 року, при новому адміністративному поділі, Власівка була приписана до Чигиринського полку і отримала статус містечка. Тоді ж тут була утворена Власівська козацька сотня і почалося спорудження земляної фортеці з дерев’яним частоколом на валах. Увага, запитання № 3: «Що нині знаходиться на місці старої Власівської фортеці?»

І нарешті запитання від нашого підприємця Андрія Олійника:

№4 “Назвіть три основні типи роз’ємів для зарядки сучасних телефонів” ;

№ 5 “Чому в основному усі фірмові кабелі для зарядки не довші 1 м +-?”

Бажаємо усім успіхів, подарунок уже очікує на переможця!

Відповіді надсилати до 31 жовтня 2021 р. на електронну адресу vipdialogvlasivka@gmail.com

Не забудьте залишити свої контакти для зворотнього зв’язку (ПІБ та № вашого телефону)

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top