Конфлікт інтересів

Життя кожної громади – це різноманіття думок, інтересів, позицій, а також пошук компромісу. Особливо гостро це відчувається в період критичних ситуацій і докорінних змін в суспільстві. Саме в такий час нам з вами зараз доводиться жити. Йде війна. І те, що раніше було важливим, зараз здається непотрібним. А шукати життєво необхідний компроміс стає ще важче.

В нашій громаді стався конфлікт інтересів і також виникла потреба знайти такий компроміс. В цій статті ми постараємося об’єктивно донести до вас різні точки зору.

Отож, в середині листопада Кабінетом Міністрів було прийнято рішення про розгортання «пунктів незламності».

За розпорядженням Голови Кіровоградської ОДА А. РАЙКОВИЧА від 10.11.2022 р. про організацію роботи обласного штабу з питань координації проєкту «Пункти незламності» міським головою м. Світловодська А. МАЛІЦЬКИМ в свою чергу було підписано таке ж розпорядження про утворення штабу з питань координації стаціонарних пунктів обігріву безпосередньо на території СМТГ.

Що стосується Власівки. Минулого тижня міський голова побував у селищі, де разом зі старостою приймалося рішення про місцезнаходження даного пункту. Остаточно вирішили зупинитися на ЗДО №2 «Буратіно», враховуючи наступні факти:

1) Окреме приміщення, де немає дитячих груп (колишній басейн)

2) Наявність потрібних комунікацій

3) Достатня площа (близько 200 м2)

4) Штат працівників і що не мало важливо – розташування в центрі селища.

Були віддані накази і підготовчі роботи почалися…

Щодо точки зору керівника ЗДО №2 «Буратіно» Т. КОЧЕТКОВОЇ. Сьогодні ВІП відвідав садочок і мав змогу поспілкуватися з Тетяною Іванівною. Очільниця зазначила, що вона та її колектив чудово розуміють необхідність створення подібних пунктів обігрів для наших же односельців. Проте, є низка складнощів, які треба враховувати:

1) Відсутність повноцінного технічного та матеріального забезпечення

2) Потреба у налагодженні зв’язку з тривожними службами (101, 102, 103, 104)

3) Чергування на місцях, зокрема вночі

4) Чоловіча підтримка, адже колектив ЗДО складається, в основному, з жінок.

Тепер поговоримо про громадську думку. Вона досить неоднозначна. Дана ситуація обурила активних власівчан, які кажуть:

1) Використовувати дитячий садок для подібних пунктів не доречно

2) Краще створити такий пункт окремо, а не руйнувати майно садочка, ремонт у якому робили батьки

3) Керівництву завжди легко вказівки роздавати, а жити по їх правилам народу.

Підсумовуючи: кожна позиція має право на існування. «Пункт незламності» тільки починають облаштовувати, тому будемо сподіватися, що усі складнощі буде усунено, кожна зі сторін знайде потрібний компроміс, а ми, власівчани, отримаємо те, на що заслуговуємо – якісний пункт обігріву.

P.S. За останньою інформацією зараз активно розглядається питання про створення ще одного пункту в фойє Власівського будинку культури.

Оцініть цю статтю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top